Kulinarne warsztaty


W środę 7 marca 2018 r. uczniowie klasy III c wzięli udział w warsztatach robienia pizzy. Dzieci wysłuchały krótkiej historii związanej z powstaniem pizzy, poznały różne jej rodzaje, dowiedziały się jakie składniki potrzebne są do stworzenia tej potrawy. Następnie nadszedł czas robienia własnej pizzy. Każdy uczeń otrzymał fartuszek, wspaniałą czapkę kucharską i tak wyposażony zajął swoje stanowisko pracy. Dzieci z zapałem przygotowywały swoje dania w grupach. Ciasto było gotowe, należało nałożyć na nie składniki według własnego uznania. Tak przygotowane pizze trafiły do pieca. Dzieci nie mogły doczekać się finału, bo w brzuszkach burczało, a pizza pachniała coraz intensywniej. Po niedługim czasie, gotowe pizze trafiły na stoły, a dzieci rozsmakowały się w przyrządzonej przez siebie potrawie.

Po pysznym posiłku na uczniów czekała niespodzianka.  Pani prowadząca warsztaty wręczyła każdemu dyplom i pogratulowała samodzielnie zrobionej pizzy. Dzieci były z siebie niezmiernie dumne, zdobyły nowe, niezwykle smaczne doświadczenie.
Dziękujemy personelowi Pizzerii Fenix za serdeczne zaopiekowanie się najmłodszymi wielbicielami pizzy.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Content | Menu | Access panel